Icon

Szolgáltatások

Ingatlanközvetítőként az alábbi szolgáltatásokkal segítjük ügyfeleinket az ingatlan kiválasztás és vásárlás során.

  • Az összes általunk ajánlott ingatlanról megbizható, pontos adatok beszerzése, (az ingatlan tehermentes-e, mekkora a telek beépíthetősége, a tulajdonjog-viszonyok rendezettek-e, hogy a tulajdonos minden helyi illetve törvényileg előírt adót befizetette-e, stb.)
  • Fényképek, videok készitése, előnyők-hátrányok feltérképezése.
  • Irodánk kinálatának megtekintése és a megfelelő paraméterü ingatlanok kiválasztása.
  • A kiválasztott ingatlanok szakemberek kiséretében való személyes megtekintése (ingatlan szakreferens, tolmács, tervező, kivitelező)
  • Leinformált ingatlanok a Balatonnál Európa legnagyobb tavánál és vonzáskörzetében, Hévízen a világ második legnagyobb természetes termáltavánál, az Alfőldőn a Tiszatónal valamint Budapesten és agglomerizációjában.
  • A vásárlási procedura lezajlása utáni bárminemü segitségnyújtás.
  • Jó referenciával rendelkező, megbizható erőforrások ajánlása.

Adásvétel folyamata

Az ingatlan vásárlása a következőképpen történik: ha ajánlatunkból egy vagy több ingatlan kiválasztásra kerül, időpont egyeztetés után irodánk segítségével megtekintik az ingatlant, ehhez tanácsokat és támogatást nyújtanak szakavatott kollégáink. Amennyiben az érdeklődő az egyik ingatlan megvásárlása mellett dönt, azt egy előszerződéssel és 10-20 % foglaló befizetésével lefoglalhatja (aláírás, kifizetés ügyvédi közreműködéssel) - a végleges szerződés aláírásáig. Az ingatlan adásvételéhez szükséges adásvételi szerződést az eladó és a vevő anyanyelvén is elkészíti a szerkesztő ügyvéd. Az ügyletet bonyolító ügyvéd ellenjegyzésével felelősséget vállal az ügyletek tisztaságáért és törvényességéért.

Az adásvétellel járó költségek (ügyvédi-, átírási, engedélyeztetési költségek) a vevőt terhelik. A földhivatali bejegyzéshez a helyi és területi hivatalok engedélyének beszerzése szükséges, (ügyvéd intézi) abban az esetben, ha a vevő nem az Unió állampolgára vagy az, de nem elsődleges lakóhelyként vásárolja meg az ingatlant. A szerződés aláírásától számított 6-8 héten belül a vevő az ügyvédtől megkapja a bejegyzésről szóló iratokat.

Irodánk az átírás után is különböző szolgáltatásokat biztosít kedves ügyfelei részére, mint pl.: segítség hivatali procedúrákban, közüzemi átírások, ingatlanfelügyelet, tanácsadás jogi ügyekben, telefon, Internet megrendelése, bankszámla nyitása, lakcímkártya beszerzése, valamint bármilyen egyéb probléma vagy kérdés esetén is szívesen állunk rendelkezésre. A magyarországi jogviszony a tulajdonjogot ugyanúgy kezeli, mint az európai országokban, ami azt jelenti, hogy a tulajdon örökölhető, illetve bármikor értékesíthető.

Az ingatlanvásárlás járulékos költségei

A fölhivatali bejegyzés után a tulajdonosnak egyszeri illeték formájában kiszabott adót kell fizetnie. Ezt az adásvételtől számított kb. 1-2 hónapon belül külön értesítés után kell rendezni. Ennek mértéke bármilyen típusú ingatlan esetében a vételár 4%-a. Nem kell illetéket fizetni építési telek vásárlása esetén, ha az 4 éven belül beépítésre kerül.

Az ügyvédi költség

  • 100 000.- EUR-nál olcsóbb ingatlan vásárlása esetén 1500 EUR,
  • 100 000 EUR-nál drágább ingatlan vásárlása esetén 2500 EUR,

amely az alábbi költségeket foglalja magába: ügyvédi munkadíj, tulajdoni lapok beszerzése, az előszerződést és a végleges adásvételi szerződést két nyelven, az ingatlanszerzési eljárási illetéket,
illetve a földhivatali ingatlan-nyilvántartási eljárásért fizetendő díjat.

Ingatlant keres?
- MFt
Keresés indítása

Hírek

Powered by Gamber
© 2022 vengria-doma.hu